Hoşgeldiniz!

Eksik parçanızı buldunuz artık sizde paylaşılan bilgilerden yararlanabilecek, paylaşımda bulunabilecek ve özel mesaj gönderebileceksiniz..

Hemen Kayıt Olmak İçin Tıklayın!

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ifadeye çağırıldı

Moderatör
Hamdi Akın ifadeye çağırıldı

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soruşturması kapsamında ifadeye çağırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, soruşturma kapsamında ifadeye çağırıldı. Akın'ın gün içinde adliyeye gidip ifade vermesi bekleniyor.

Dün de Divan Otelleri Genel Müdürü Murat Tomruk, İBB soruşturması kapsamında savcılığa şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. HAMDİ AKIN KİMDİR? 17 Ağustos 1954 tarihinde İstanbul'da doğan Akın, eğitimini Ankara'da tamamladı. Akın, inşaat malzemeleri ticareti yaparak AKFEN'i kurdu. AKFEN Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra AKFEN Yenilenebilir Enerji ve Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanlıği ve Mersin Liman İşletmeleri (MIP) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

1997 yılında havacılık sektöründe Türkiye’de ilk büyük kapasiteli havalimanı inşaatı ve operasyonunu yapmak üzere kurduğu TAV markasında 2017 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.